Oferta educationala liceu arta |
Scris de Administrator |
Oferta educațională
Învățământ de masă · Primar · Gimnazial
Învățământ vocațional · Primar · Gimnazial · Liceal
Muzică Arte plastice Cadre didactice foarte bine pregătite cu experiență și cu rezultate de excepție
În această instituție de învățământ se urmărește realizarea unui proces instructiv-educativ complex, care să asigure elevilor atât cunoștințe de cultură generală, cât și o pregătire performantă de specialitate.
Deschide ușa către lumea creativității!Liceului de Artă “Ioan Sima” din Zalău îți oferă o gamă variată de specializări care îți permit să-ți explorezi și să-ți dezvolți talentul artistic: - muzică instrumentală (pian, vioară, chitară, instrumente de suflat) şi muzică vocală tradiţională românească (canto popular); - arte plastice - pictură, grafică şi sculptură. Liceul de Artă „Ioan Sima” şcolarizează în prezent elevi cuprinşi în cele trei cicluri de învăţământ (primar, gimnazial, liceal), fiind susținuți permanent în a-și descoperi potențialul maxim. Aici vei descoperi un univers plin de culoare, de sunete și de emoții, unde vei învăța să-ți exprimi creativitatea și să-ți dai frâu liber imaginației. Aici este locul unde pasiunea pentru artă se transformă în cunoaștere și unde viitorii mari artiști își construiesc viitorul. E mai mult decât talent. Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău nu formează doar artiști, ci cultivă personalități complexe, cu o înțelegere profundă a lumii în care trăiesc. Aici, arta se îmbină armonios cu cultura generală, oferind elevilor o educație completă și complex, pregătindu-i pentru provocările unei lumi în continuă schimbare, punând accent pe context și inspirație, comunicare eficientă, gândire critică, adaptabilitate. Liceul oferă un mediu propice exprimării artistice, unde elevii au acces la ateliere moderne, instrumente muzicale de înaltă calitate și o bibliotecă bogată în resurse artistice. Aici, fiecare elev este încurajat să experimenteze, să inoveze și să-și descopere propria voce artistică.
Mai mult decât sunete și culoare - O călătorie în lumea artei și a cunoașterii la Liceul de Artă Ioan Sima” ZalăuPe lângă orele de specialitate, elevii studiază și disciplinele de cultură generală precum limba română, limbi străine, istorie, geografie, matematică. Paleta activităților extracurriculare e largă și include numeroase proiecte interdisciplinare, schimburi de experiență culturale, parteneriate cu diverse instituții culturale, ceea ce permite elevilor stimularea creativității și gândirii critice prin conectarea cunoștințelor din diferite domenii, oportunitățile de a intra în contact direct cu opere de artă și personalități artistice, lărgirea orizonturilor prin accesul la concerte, expoziții și alte evenimente educative și culturale, posibilitatea de a se dezvolta și de a se exprima artistic, de la expoziții și concerte până la colaborări cu artiști profesioniști.
10 motive pentru a îndruma copilul înspre Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău 1. A cânta și a desena înseamnă a urma tradiţiile. Arta era învăţată de către aristocraţi. A face artă înseamnă a străluci, a avea maniere selecte. 2. Orele de muzică și desen educă voinţa şi disciplina. Orele de muzică şi arte plastice au loc sistematic, la fel ca antrenementele sportive, dar, spre deosebire de sportivi, copiii-muzicieni și plasticieni nu se traumează. Arta creează caracterul, fără riscul de a fi accidentat. 3. Practicând muzică se dezvoltă capacităţile matematice. El memorizează notele muzicale şi ştie că o greşeală poate schimba total esenţa piesei, la fel ca şi în orice teoremă matematică. 4. Arta și limba sunt surori gemene. Ele s-au născut una lângă alta. La început a apărut arta, apoi discursul verbal. Chiar şi acum ele trăiesc în vecinătate în creierul nostru. Copiii care fac arte vorbesc mai bine, memorizează mai repede cuvintele unei limbi străine şi învaţă mai repede gramatica. 5. Arta este structurală și ierarhică. Psihologii au dovedit faptul că acei copii care fac învăţământ artistic au o gândire mai structurală în comparaţie cu alţi copii de vârsta lor. Muzica are legătură cu Informatica. Nu întâmplător compania Microsoft angajează lucrători cu studii muzicale. 6. Cunoştinţele artistice dezvoltă abilitățile de comunicare. Într-un an de studii elevul va face cunoștință cu amiabilul și curtenitorul Mozart, dinamicul și atleticul Prokofiev, cu înțeleptul și filozoficul Bach și cu alte personalități muzicale. Cântând la un instrument, copilul va trebui să se transforme în aceste personalități, ca să poată transmite spectatorilor caracterul, maniera simțurilor, vocea și gesturile acestora. 7. Elevii din cadrul învățământului artistic sunt blânzi şi totodată curajoşi. Potrivit psihologilor, elevii care practică învăţământul artistic sunt mai sentimentali şi au un spirit statornic bine dezvoltat. 8. Lecțiile de muzică și arte plastice te învaţă să fii gata la prima cerere. Poziția artistului pe scena îl învață să aibă o pregătire maximă la prima solicitare. Un copil cu o astfel de experienţă nu va pica niciun examen serios, un interviu de angajare sau prezentarea unui raport important. Lecțiile de muzică și arte plastice din copilărie îţi dezvoltă un artistism maxim pentru toată viaţa. 9. Orele de muzică și arte plastice educă nişte „Cezari” mici, care pot face mai multe lucruri odată. Copilul muzician sau plastician va reuşi să alerge prin viaţă pe mai multe benzi odată şi în toate va fi primul. 10. Muzica și desenul – cea mai bună cale spre succes. Faceţi cunoştinţă cu diferite personalităţi de succes, din diferite regiuni şi întrebaţi-i dacă au făcut muzică sau desen. Iată avem 10 motive care ne pot cultiva dragostea faţă de artă.
|